Close

Stranica 4 od 5 PrvaPrva 12345 ZadnjaZadnja
Prikaz rezultata 46 do 60 od 65
 1. #46
  Registriran
  06. 2008.
  Lokacija
  green hill
  Godine
  41
  Postovi
  12,113

  Uobičajeno

  i veli mi gazda da se ne deblja od njih
  moj potpis - samokontrola je kada izlomiš cijelu čokoladu, a uzmeš samo jednu kockicu 2. #47
  Registriran
  05. 2009.
  Lokacija
  Hrvatska
  Postovi
  6,937

  Uobičajeno

  Quote Originally Posted by shan View Post
  napokon će Sisak bit zdrav i sretan grad

  http://www.konopljino-ulje.hr/
  Nije to pravo ulje.
  U prehrani i za izradu užadi koristi se Canabis sativa koja nema ili zanemarivo malo ima THC-a, a kao droga se koristi druga vrsta konoplje Canabis indica koja u sebi ima THC koji je ljekovit u obliku ulja za mazanje izvana ili iznutra(mislim da ga nema kod nas za kupiti).


  Ulje od marihuane
  Vrlo ga je lako napraviti. Cvijeće, lišće ili stabljike potopimo u bilo koje biljno ulje i pričekamo nekoliko dana. Nakon određenog vremena, THC će se rastopiti u ulju. Potrebno nam je:

  0,5 dl ulja (preporučljivo maslinovog);

  64 g opranog i osušenog lišća (preporučljivo sa donjeg dijela biljke)

  Ulje i lišće stavimo u posudu. Ostavimo ih tako da stoje tri dana ili više na hladnom i mračnom mjestu. Nakon toga procijedimo smjesu pomoću fine cjedilke za čaj. Sada će nam biti potrebna još jedna cjedilka, kojom ćemo pritisnuti lišće što je ostalo u onoj prvoj. Pola kuhinjske žlice (malena žlica za čaj), dati će nam jednu dozu ulja od jednog grama. Postoji još jedna metoda, a ta je nešto lakša. Ostavimo lišće u ulju. Prije upotrebe, protresemo ili promiješamo ulje, tako da pomiješamo sve sastojke te tada izmerimo količinu koja nam je potrebna za daljnju upotrebu.

  http://www.vutra.org/recepti.php

  PS Pošto je čistoća suhe trave u "slobodnoj" prodaji upitna, najbolje ju je onda uzgojiti doma na ekološki način, naravno ako se nema straha od policije

  [ame="http://www.youtube.com/watch?v=dEEf2JhWiFU"]Marihuana lijek za sve(cijeli dokumentarac)[/ame]

 3. #48
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  Konoplja – političko civilizacijska prijevara epohe
  http://pollitika.com/konoplja-politi...rijevara-epohe

  U bespućima današnjeg urušavanja biološko civilizacijskih postignuća homo sapiensa, a sve na tragu izgradnje i perpetuiranja društvenih odnosa u kojima 1% populusa konzumira 99% svega vrijednog na zemlji imam moralnu potrebu progovoriti (a poradi osvješćivanja ljudske zavedene i indoktrinirane populacije) o globalnom grijehu kojeg elite kontinuirano i nekažnjeno pimjenjuju na cijelom čovječanstvu te stoga i nad malom Hrvatskom. Naravno da sam svjestan mogućnosti da vojnici hapačkog sustava ovo javno promišljanje proglase bogohuljenjem (jer nagriza njihovu na dogmi i nasilju uspostavljenu svekoliku poziciju). I sasvim je komotno živjeti u zabludi kada ti državni sustav kroz odgojno obrazovni mlin te religija kroz svoju dogmu cijeli život ispiru mozak o ovom „grijehu“ a sve u cilju poslušnosti i pokornosti onima 1%. Da, da i visoki religijski kler spada u onih 1% koji svim silama podupire životnost ove prijevare. I moja malenkost je veći dio života „uživala“ u toj nametnutoj komociji neznanja usprkos diplomama ovih i onih fela.

  A radi se o skrivenoj informaciji (znanju) o jednoj božanskoj biljci koju su jude raznih fela, ja ih nazivam bolesnim globalnim jebivjetrima, temeljem lažne i iskonstruirane optužnice prognali u pakao.....................

  I posijat ću za njih biljku o kojoj će se nadaleko čuti, i neće više biti gladi na ispaćenoj Zemlji”, Ezekiel, 34:29.

  Dakle – konoplja oliti canabis sativa (ali ne marihuana), ta anđeoski čudna biljka koja oponaša „boga“ rođenjem kao „hermafrodit“. Stara je istina da u ratu najprije strada istina. Nigdje se to ne može vidjeti bolje nego u takozvanom ratu protiv droga. Počevši s histeričnom medijskom kampanjom američkog Hearst pressa o «ludilu od džointa» početkom 1930-ih, slika kanabisa ili konoplje preobrazila se iz vrijedne kulture za vlakna i važnog izvora ulja i lijeka u «poganu vražju travu s korijenjem u paklu». Bilo namjerno ili slučajno, suzbijanje konoplje popločilo je put dramatičnoj preobrazbi svjetske ekonomije. Počev od doba rata Rima i Kartage za prevlast nad tržištem iste. Što je zapravo u pozadini preobrazbe iz hvalospjeva kraljici biljaka u krajnju destruktivnu pokudu. Odakle potreba svjetskih moćnika da konoplju (hemp) preimenuju u „marijuanu“ (marihuana) i kao takvu rigorozno stave van zakona. Naravno sam naziv su pokupili od meksikanaca koji su žvakali i pušili lišće te kako su oni zvali „marijuana“ te obzirom da su primijetili da ista djelomično usporava fiziku pokreta čovjeka jednostavno su istu prozvali opasnom po život (marihuanom) usprkos tome što do danas nije dokazana ni jedna konkretna smrt kao posljedica konzumacije iste nasuprot duhanu i alkoholu. Zato treba inzistirati na nazivu konoplja koja definitivno nije opasna ni po tijelo ni po um čovjeka. Ona ne predstavlja opasnost široj javnosti, već je velika prijetnja naftnim kompanijama, alkoholnoj i duhanskoj mafiji, te velikom broju kemijskih korporacija (koje proizvode lijekove). Velike biznis kompanije, s puno novca i utjecaja, skrivaju istinu od ljudi. Istina je da kad bi se konoplja počela koristiti za golemi niz komercijalnih proizvoda, ona bi stvorila atomsku bombu u industriji, vjerojatno revoluciju! Najbogatijih onih 1% su se zato urotili za širenje dezinformacija o biljci koja, kad bi se pravilno koristila, mogla bi upropastiti njihove kompanije.
  Status konoplje u demokratskoj EU

  Podržimo legalizaciju konoplje!

  1. Osobna sloboda.Čovjek bi trebao da ima vlasništvo nad svojim tijelom i time mogućnost da sam odlučuje kaj će u njega unijeti.
  2. Sloboda svijesti. Svijest pripada čovjeku i ako želi može da je mijenja.
  3. Ekonomski prosperitet svekolikog gospodarstva u džavi
  4. Pušenje konoplje je zločin bez žrtve. Uživaoci kanabisa čine veliki dio zatvorenih zbog ne-nasilnih zločina.
  5. Naučnim studijama dokazano je da oštećenja nastala konzumacijom kanabisa nisu veća od oštećenja nastalih upotrebom alkohola i cigareta.
  6. Nemoguće je predozirati se kanabisom. (zbog načina na koji se unosi).
  7. Model Nizozemske - država može da profitira.Umjesto da troši ogroman novac u "borbi protiv droge".
  I na kraju za one koji misle da bi se svijet ovim srušio. Oni koji koriste konoplju koriste je uprkos zabranama. Legalizacija neće značajno povećati broj "ovisnika"  .-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  A temu vode pritom da niti ne spominjemo jer nas nije briga kaj već danas odumiremo kao narod kao što nas niti nije briga kaj nemamo nikakvu strategiju izuzev podaničke pa nam ne pada napamet postati Državom koja je samostalna, suverena i neovisna u svakom smislu tih riječi, a tek nas nije niti briga kaj će za svega par desetljeća ( mnogi ćemo i to doživit ) biti ratova za tu istu vodu... I dok će nam ubijat unučad zbog te vode mi ćemo se pitat, a gdje nam je bila mladost ...
  Napušimo se konoplje svi skupa i napijmo se vode jer prirodnijeg i zdravijeg od tog nema ma koliko nas drukali da se trujemo svim tim njihovim fEUdo debilanama.
  -----------------------
  Last edited by Alien9; 23. 04. 2012. at 22:55.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 4. #49
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  Konoplja je i lijek kolko god nas sudili i zatvarali


  Kao i lijek protiv raka ili njegovog ublažavanja u konačnici ma koliko neki željeli da mi šutimo o tome. I kad ćujete da netko spominje riječ marihuana, ispravite ga ispravnim izričajem - konoplja ili kanabis.
  Lista bolesti na koje konoplja može djelovati pozitivno uključuje multiplu sklerozu, rak i njegovo liječenje, AIDS i liječenje AIDSA, glaukom, epilepsiju, smirenje grčeva, depresiju, epilepsiju, migrene, astmu, pruritis, nesanice, ozbiljne bolove i smirenje kašlja, te mnoge druge.. Godine 1974. objavljena su prva istraživanja koja ukazuju na antitumorski učinak konoplje. Isto tako, postoje i izvještaji koji dokazuju uspješnost primjene konoplje u smirivanju napada epilepsije.

  Kod mnogih indikacija propisivao se kanabis namjesto otrovnih opijuma i kloralhidrata. Tadašnji medicinski izvještaji nigdje ne spominju eventualnu toksičnost kanabisa, a nije uočeno ni razvijanje tolerancije (tolerancija kod lijekova je stanje kada lijek na pojedinu osobu ne djeluje, višim ili nižim razmjerima) kod produžene upotrebe.

  Kemikalija kanabinol (eng. CanNabinol) može biti upotrijebljena kako bi pomogla ljudima koji pate od nesanice. Druga, kanabidiolna kiselina (eng. Cannabidiolic acid), uzeta iz mladih pupoljka. To je moćno sredstvo za dezinfekciju. Konoplja pomaže ljudima sa kožnim bolestima (npr. herpes). U davnoj prošlosti upotrebljavala se za liječenje bolova, listovi su stavljani u zavoje. Isto tako može biti napravljen opuštajući, ne-psihoaktivni čaj od malih stabljika Marihuane. Jedan od poznatijih učinaka konoplje je taj, da kontrolira povraćanje i mučninu. Ukoliko rak pokušavamo liječiti kemoterapijom, vrlo je važna stvar da dobro jedemo. Ista je stvar i sa AIDS-om i AZT-om ili Foscavir-om (uzeto iz eng.). Tu se vrlo često postavljaju granice između života i smrti. Pacijenti su shvatili da je konoplja izrazito dobra u borbi s mučninom, te, iako je ilegalna, mnogi je pacijenti koriste u tu svrhu. Isto tako, konoplja je dobra u borbi sa još dvije bolesti. Glaukom je druga vodeća bolest u uzrokovanju sljepoće. Sljepoću uzrokuje nekontrolirani očni pritisak. konoplja kontrolira taj pritisak i sprečava ga. Na taj način sprečava sljepoću. Multipla skleroza je bolest gdje tjelesni imunološki sustav napada živčane stanice. konoplja može spriječiti multiplu sklerozu u napredovanju.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 5. #50
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  Bilderberg ne priznaje znanstveneke iz Bona

  Znanost potvrdila da su endokanabinoidi bodyguard mozga!
  Istraživači sa Sveučilišta u Bonnu i Mainzu otkrili su dosad nepoznatu funkciju kanabinoid-1-receptora (CB1 receptora). Receptor je protein na kojeg se mogu vezati druge tvari potičući na taj način lančani niz signala. Kanabinoidi, kao što je THC – ljekoviti sastojak indijske konoplje, i endokanabinoidi koje stvara tijelo, vežu se na CB1-receptor. Postojanje ovog receptora razlog je i opojnom djelovanju hašiša i marihuane.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 6. #51
  Registriran
  04. 2011.
  Lokacija
  Krivi put
  Godine
  58
  Postovi
  2,519

  Uobičajeno

  Starac, jel te ćopila kriza ?
  Kad se penješ stepenicama uspjeha, pozdravi sve na koje naiđeš - možda nekog sretneš kad budeš silazio

 7. #52
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  Quote Originally Posted by vodenjak View Post
  Starac, jel te ćopila kriza ?
  FARMAMTILOGIKU
  Kriza je meni od rođenja kada vidim sa kakovim ljudima živim oko sebe ,ali kak sam bog ne smetaju me"krize".Brzo se regeniram.Pomaže mi Cobra 2 x 7.

  Zapravo jedina moja kriza je to što vidim da su ljudi u krizi,a ne žele si pomoći.To mi je neshvaljivo.Ali navikavam se.
  Više vole patiti i bacati novce nego bar početi miskiti,a ne samo slušati"autoritete".Čim vide neki bijeli frak i babu sa cvikerima misle da su vidjeli boga,a možda su duplo zdraviji od te babe koja im uzima masu penez sa druge strane ogledala.Problem je što bulje u krive mete umjesto u sebe.
  Last edited by Alien9; 29. 04. 2012. at 23:49.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 8. #53
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 9. #54
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  http://www.medicinski-kanabis.hr/

  Čišćenje od dima Znanost o kanabisu


  Kanabis bijeg od lijeka Priča Ricka Simpsona Rick Simpson, najava seminara u Rijeci Croatia 30 4 2011

  Kanabis Kanabis ukratko

  Što ako kanabis liječi rak
  Na rubu znanosti Priča o kanabisu Rick Simpson
  Kanabis revolucija industrije Razgovor sa Rickom Simpsonom o dobrobiti konoplje Dobro jutro Hrvatska Kanabis 04 05 2011

  ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

  Ne dajemo preporuke ZA ili PROTIV kanabisa, kanabis klubova, liječnika, odvjetnika ili pojedinih zakona, iako može izgledati na nekim od stranica da ih upućujemo na to. Nismo za legalizaciju kanabisa kao lake droge ali smo za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe i proizvodnju lijekova na bazi kanabisa u strogo kontroliranim uvjetima i pod nadzorom stručnjaka.
  www.medicinski-kanabis.hr je nestranačka, neprofitna web stranica koja predstavlja činjenice, studije, te ZA i PROTIV izjava o pitanjima o tome DA ili NE kanabis treba biti jedna od medicinski opcija. Naglašavamo i upozoravamo Vas da je nabava, posjedovanje, prodaja i konzumacija kanabisa i proizvoda na bazi kanabisa zabranjena zakonom u Hrvatskoj te i u većini nama susjednih država. Ova web stanica služi samo u informativne svrhe. Uslijed navedenog izričiti naglašavamo da odbacujemo svaku odgovornost za bilo koji nepovoljni efekt koji bi bio uzrokovan uporabom informacija sadržanih na ovim stranicama. Sloboda govora i pisanja postoji zato ove web stranice i postoje kako bi Vas informirale o kanabisu kao biljci.
  UPOZORAVAMO da svako odgovara za svoje postupke i da www.medicinski-kanabis.hr ne snosi odgovornost za bilo kakvu uporabu ili zlouporabi informacija koja se nalaze na stranicama.


  STRANICE U IZRADI

  'SINA LIJEČIM MARIHUANOM. KRŠIM ZAKON, ALI NJEGOVO ZDRAVLJE MI JE NAJVAŽNIJE!' Ispovijest oca bolesnog djeteta  http://www.jutarnji.hr/-sina-lijecim...ega--/1087239/
  Last edited by Alien9; 25. 02. 2013. at 01:17.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 10. #55
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno


  HEMP ULJE

  Kanabis bijeg od lijeka Priča Ricka Simpsona

  Za one koji su gledali dokumentarac "Run from the Cure", ovdje bi trebali biti svi odgovori na pitanja o proizvodnji vlastitog ulja. Preporučujem da ljudi uzgajaju vlastitu konoplju bilo u malom zatvorenom prostoru ili van. Vlastiti uzgoj će otkloniti veliku cijenu po kojoj dileri prodaju marihuanu. Cijena marihuane može varirati od dilera do dilera, isto kao i njena kvaliteta. Za sve nove ljude u uzgoju konoplje neophodno je obrazovanje putem dobre knjige ili video materijala.

  Pažnja:
  Ulja koje prodaju dileri mogu imati razne nečistoće i imati malo THC-a ili uopće ga ne imati. Iz mojeg iskustva, većinu ulja od konoplje koja su dostupna na ulici trebalo bi izbjegavati za medicinsku primjenu. Proizvedite vlastito ulje ili imajte nekoga kome možete vjerovati da proizvodi vrlo čisto, visoko kvalitetno ulje.

  Koliko proizvesti i uzeti?
  Obično se od 500 grama osušenih vrhova konoplje proizvede oko 60g (55 - 60 mL) visoko kvalitetnog ulja. Ta količina ulja izlječiće sve ozbiljnije tumore: prosječna osoba može konzumirati tu količinu unutar tri mjeseca. To ulje je vrlo potentno pa osoba mora početi tretman sa malim dozama. Kapljica ulja veličine pola zrna riže, dva ili tri puta na dan je dobro za početak. Poslije 4 ili 5 dana, počnite povećavati svoju dnevnu dozu vrlo postepeno. Kako vrijeme prolazi, tijelo povećava toleranciju na ulje i može se uzeti sve veća količina. U slučajevima kada je osoba u velikim bolovima, preporučujem da se doza naglo poveća dok se bol ne ukloni. Visoko kvalitetno ulje zaustavlja bol i kada morfijum nije djelotvoran. Ulje se može koristiti i na vanjske povrede za zaustavljanje boli unutar par minuta.

  Da li će me učiniti 'high'?
  Slijedeći prethodno opisano doziranje, mnogi ljudi mogu uzeti puni tretman i nikad ne biti 'high'. S obzirom na marihuanu, postati 'high' je šala, čak i onda ako je osoba uzela preveliku dozu ulja, efekt se brzo povuče i ne ostavlja nikakvu štetu. Nikada niko nije umro zbog korištenja lijeka od marihuane.

  Da li ću postati ovisan?
  Ulje od konoplje ne prouzrokuje da vaše tijelo žudi za još. Ulje ne prouzrokuje ovisnost, bezopasno je i efikasno u praktički svim medicinskim stanjima.

  Je li to isto što i ulje od sjemena konoplje?
  NE! Ovo je ulje od konoplje, izrađeno od vrhova i malih listova biljke konoplje. To je osnovno ulje te biljke. Trgovine zdrave hrane prodaju ulje napravljeno od sjemenja konoplje koje se često krivo poistovjećuje sa uljem od konoplje. Premda je ulje od sjemenja konoplje vrlo korisno, ono ne sadrži dovoljno THC-a da bi imalo bilo kakav efekt na rak ili druge ozbiljnije bolesti.

  Je li konoplja i marihuana isto?
  Riječ marihuana je jedna od preko 400 slengova koje se koriste širom sveta za jednu te istu biljku - konoplju. Jesu li sve vrste konoplje iste?
  Kada kupujete ili uzgajate konoplju, nabavite vrstu koja proizvodi što veći postotak THC-a. Da biste dali energiju nekome ko pati od depresije, preporučujem neku dobru sortu Sative. Za većinu ostalih medicinskih stanja, preporučujem da se koriste Indica sorte. Indica sorte opuštaju ljude i daju im više odmora i sna.

  Kako da koristim ulje?
  Visoko kvalitetno ulje može se konzumirati isparivanjem, jedenjem ili koristiti izvana. Dodajte ulje u kreme kod korištenja izvana.

  Gdje mogu dobiti informacije o izradi ulja?
  Postupak je opisan u dokumentarcu "Run From The Cure". Postupak u dokumentarcu se može opisati kao grub, ali ulje koje je tako proizvedeno izliječiće rak. Ovaj lijek bi trebao biti proizveden u kontroliranom okruženju, koristeći opremu za destilaciju. Većina ljudi ne razumije destilaciju i nema pristup potrebnoj opremi. To je razlog zašto je u dokumentarcu opisana jednostavnija metoda s kojom svako može proizvesti ulje. Kao i u dokumentarcu, ponovo napominjem da ovaj proces, ako se ne radi pravilno može biti opasan i ne preuzimamo odgovornost ako se iznesene informacije pogrešno upotrebe.

  Moj postupak:
  Početni materijal:
  Ja obično radim sa oko 500 g. kvalitetnih vrhova konoplje. Vi možete koristiti samo oko 30g. 30g će proizvesti oko 3 - 4 grama ulja. Količina proizvedenog ulja variraće od vrste do vrste, ali sve imaju nevjerojatan efekt u liječenju.

  1. Stavite potpuno osušeni biljni materijal u plastičnu posudu.

  2. Natopite materijal sa otapalom/rastvaračem kojeg koristite. Mogu se koristiti razni rastvarači. 1 Osobno koristim čistu naftu ali kanta od 170l košta oko 360€. Možete koristiti 99% izopropilni alkohol koji možete naći u lokalnim apotekama. Alkohol apsorbira više klorofila iz biljnog materijala nego nafta. To prouzrokuje da ulje napravljeno uz pomoć alkohola ima tamniju boju, ali ne smanjuje potenciju ulja za neki značajniji postotak. Eter, nafta, butan i mnoga druga otapala mogu proizvesti ulje koje je žuto ili prozirno. To čini da ulje izgleda bolje ali tamno ulje može biti jednako potentno. Ako je postupak izveden pravilno, u ulju neće biti ostatka otapala ili će ga biti vrlo malo. Konzumirao sam ulja proizvedena uporabom raznih otapala tokom 8 godina bez štetnih posljedica. Trebaćete oko 8 litara otapala da bi odvojili THC od pola kilograma biljnog materijala. 500ml otapala bi trebalo biti više nego dovoljno za odvajanje THC-a od 30g biljnog materijala.

  3. Izgnječite biljni materijal koristeći čisti (bez kemikalija) drveni štap ili neki slični alat.

  4. Dodavajte rastvarač tako dugo dok biljni materijal ne bude potpuno potopljen. Biljni materijal gnječite štapom. Dok to radite THC se odvaja od biljnog materijala u rastvarač.

  5. Radite taj proces oko 3 minuta.

  6. Prelijte mješavinu ulja/rastvarača bez biljnog materijala u drugu posudu. Upravo ste izvukli oko 80% THC-a iz biljnog materijala.

  7. Drugo ispiranje - Ponovo dodajte otapalo u biljni materijal i gnječite još 3 minute da izvadite preostalih 20% THC-a.

  8. Prelijte mješavinu ulja/rastvarača u posudu koja već sadrži prvu mješavinu koju ste prethodno napravili.

  9. Bacite biljni materijal iz kojeg ste upravo izdvojili THC.

  10. Prelijte mješavinu ulja/rastvarača kroz filtar za kavu u čistu posudu.

  11. Isparite rastvarač (kuhanjem). Primijetio sam da posuda za rižu vrlo dobro isparava rastvor. Ja imam posudu koja se može podesiti na dvije razine - jako i slabo - i može primiti preko 2l mješavine ulja/rastvarača.

  12. Dodajte mješavinu u posudu do 3/4 zapremine.
  Budite sigurni da se nalazite u dobro provjetrenoj prostoriji i uključite ventilator da ispiri pare rastvora. Pare su vrlo zapaljive. Budite sigurni da se nalazite podalje od vručih elementa, iskri, cigareta, itd. To može prouzročiti požar.

  13. Uključite posudu i namjestite je da jako grije.

  14. Dodajte mješavinu u posudu kako se nivo spušta sve dok sva mješavina ne završi u posudi.

  15. Kada je sav rastvor gotovo ispario dodajte par kapi vode u mješavinu. Količina vode koju ćete dodati zavisi koliko ste imali biljnog materijala na početku. Ako proizvodim ulje od pola kilograma dobrog biljnog materijala, obično dodam oko 10 kapi vode.

  16. Kada je u posudi ostalo oko 25mm mješavine ulja/rastvora, stavite rukavice i lagano vrtite posudu (da se promiješa rastvor).

  17. Vrtite posudu dok rastvor ne ispari. Par kapi vode pomaže kod isparivanja ostatka rastvora i donekle čuva ulje od prejakog zagrijavanja. Kada rastvor ispari moja posuda automatski se prebacuje na niže zagrijavanje. To sprečava opasnost od prevelikog zagrijavanja ulja. Temperatura ulja nikada ne bi smela preći 140 C.

  18. Stavite rukavice i uklonite ulje iz posude.

  19. Oprezno prelijte ulje u manju čistu metalnu posudu.

  20. Stavite tu posudu na dehidrator ili na neki uređaj koji lagano greje kao grijač za kavu. Može potrajati nekoliko sati ali će voda i rastvor ispariti iz ulja. Kada više nama nikakve aktivnosti na površini ulja, lijek je spreman za upotrebu.

  21. Prelijte vruće ulje u bocu; ili kako prikazuje video - u plastičnu špricu. Spremanje ulja u špricu čini ga lakšim za rukovanje.

  Kada se ulje ohladi postaje kao gusta mast. Neke vrste konoplje proizvešće vrlo gusto ulje i mogli bi imati problema pri istiskanju iz šprice. Ako se to dogodi stavite špricu u toplu vodu par minuta prije upotrebe.Za sve vas koji ćete početi koristiti ulje od konoplje kao lijek evo par jednostavnih činjenica: Ulje će sniziti krvni tlak, i ako uzimate lijekove protiv visokog tlaka možda ćete otkriti da vam oni više nisu potrebni. Isto vrijedi i za dijabetičare.
  Video sam da ulje od konoplje liječi dijabetičare do tog nivoa da im inzulin više nije potreban. Ja nisam doktor i nemam pravo govoriti ljudima šta bi trebali da čine. Lično ne prihvaćam nikakvo liječenje protiv raka koje se danas koristi u službenoj medicini. Ne preporučujem da se ulje od konoplje koristi zajedno sa kemoterapijom. Koji je smisao praviti vlastiti lijek ako dozvoljavate da vas službena medicina masovno truje?
  Iz mog iskustva sa lijekom od konoplje, otkrio sam da većina farmaceutskih lijekova više nije potrebna kada osoba jednom počne koristiti ulje od konoplje. Čini se da kombinacija ulja od konoplje i većine ostalih prirodnih lijekova ide vrlo dobro, ali imao sam par izvještaja ljudi koji su probali uzimati ulje zajedno sa farmaceutskim lijekovima i iskusili bol u trbuhu, itd. Svi su problemi nestali kad su ljudi prestali da uzimaju propisane lijekove.

  Svakome ko će upotrijebiti ove informacije da pomogne voljenima želim dobrodošlicu u svjet prave medicine. Ponovo upozoravam da budete vrlo oprezni kada isparavate rastvor jer su pare vrlo zapaljive.
  Last edited by Alien9; 25. 02. 2013. at 02:37.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 11. #56
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  Postoje tri različita načina kako koristiti hemp ulje kao lijek. Možete ga probaviti, pretvoriti u paru ili nanijeti na kožu.
  No za unutarnje bolesti kao što je rak pluća i njemu slično, najbolje ga je probaviti!

  Svjedočanstva nekih konzumenata hemp ulja.

  Eric Donkin: imao sam 4 operacije srca, 5 elektrostimulatora ili pejsmejkera, prošao sam sve što se medicine tiče. Počeo sam koristiti hemp ulje jer ga je i moj otac uzimao zbog raka, kojeg je izliječio i nema ga više. Ulje mi je naletjelo i savršeno odigralo ulogu koju sam i očekivao. Pomoglo mi je da radim svoj posao ili ga barem radim koliko toliko sigurno, jer je ipak sam nakon 4 operacije srca pomalo ograničen u svome radu. Ulje me je doslovno vratilo u život bez boli.

  Rick Dwyer: Patio sam od jake depresije već 27 godina, napada tjeskobe. Imao sam 3 ozljede kralježnice i kao posljedicu konstantnu bol u leđima, i tako godinama. Kada sam upotrijebio ovaj lijek nestala mi je bol u leđima, smanjio se broj paničnih napada, a kasnije kako sam nastavio stanje mi se samo poboljšavalo.

  Debbie Donkin: Imala sam ogroman mladež na ramenu koji je bio crne boje i hrskavog izgleda. I nisam se previše zamarala njime. Pošto sam čula od Ricka kako liječi rak kože ili uklanja izrasline, odlučila sam staviti malo ulja na taj mladež da vidim što će biti. Stavila sam malo ulja i mali flaster preko toga. Tretirala sam prvo 3 dana, a onda još 4, da bi nakon 2 tjedna potpuno nestao!

  Cecil „Pooey“ Hoeg : Imao sam rak kože… sad kažu da ga nemam. Uzastopce su me liječili i uz to spalili nekoliko puta. Doktori kažu drugačiji izraz, no ja kažem „spalili“. Od njihovih lijekova mi nije bilo bolje. Tako sam upoznao čovjeka po imenu Ricky Simpson. Lice mi je naborano, ali ipak nema većih rupa.

  Margaret Dwyer: Upotrebljavam hemp ulje za brojne probleme: migrenu, ciste na jajnicima, artritis, alergijske reakcije, hrkanje, slab želudac, proljev. Izliječilo je sve moje zdravstvene poteškoće.

  James Albert Leblanc: Liječnici su mi dali 2 mjeseca života. Nisam imao što izgubiti pa sam pitao Ricka kako to ulje radi. Kemoterapija i zračenje doslovce ubije sve u vama. Ne daje šansu da živite. Hemp ulje je razlog zašto sam danas tu i vama govorim da hemp ulje djeluje.

  Na što djeluje hemp ulje: Rak, dijabetes, upale, glaukom, artritis, kronična bol, opekotine, čirevi, bradavice i mladeži, te bilo koje stanje uzrokovano mutiranim stanicama. Glavobolje, astma nesanica, tjeskoba i depresija, regulira tjelesnu težinu, uklanja ožiljke, pomlađuje vitalne organe. Zapravo, htio bi da mi netko pokaže što ne može izliječiti.

  Iz dokumentarnog filma Rick Simson ULJE OD KONOPLJE-LIJEK ZA RAK I DRUGE BOLESTI


  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 12. #57
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  Marihuana kao lijek?

  Puno se istraživalo može li se marihuana koristiti u medicinske svrhe. Najveći je problem u tome što ona ima jako puno sastojaka pa je teško jasno utvrditi koliko je njezino korištenje efikasno i sigurno. Jaka znanstvena podloga nedostaje, ali istraživanja i iskustva navode određene blagodati kanabisa. Na primjer, kanabis može smanjiti neželjena djelovanja kemoterapije. Lijekovi koji se koriste kod raka su među najjačima i često uzrokuju uzastopna povraćanja. Marihuana ublažava ta negativna djelovanja i olakšava život bolesnicima. Multipla skleroza druga je bolest kod koje ekstrakt kanabisa može biti koristan mada istraživanja to nisu potvrdila.

  Popis bolesti na koje pozitivno djeluje marihuana temelji se uglavnom na tvrdnjama. Te bolesti ili simptomi su sljedeći:

  - glavobolja i migrena
  - astma
  - prevencija srčanog i moždanog udara
  - Parkinsonova bolest
  - Alzheimerova bolest
  - alkoholizam
  - nesanica
  - seksualna indiferentnost (kanabis može potaknuti seksualnu želju)
  - sve vrste karcinoma i tumora


  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 13. #58
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  Vrhovni sud RH priznao – Kanabis je lijek!

  Vrhovni sud Republike Hrvatske ponovno je u slučaju jednog građanina kojeg je policija privela zbog sadnje nekoliko biljaka marihuane, a nadležni lokalni Županijski sud osudio za stavljanje u promet ilegalnih opojnih sredstava, poništio presudu uz obrazloženje da je riječ o beznačajnom djelu od kojeg nema štete za društvo ni pojedinca već, štoviše, u obrazloženju presude piše da je konkretni građanin travu sadio zbog bolesti i na taj način liječio simptome teške i neizlječive bolesti, multiple skleroze. Tom presudom još jednom ispada da su pravnici na hrvatskom Vrhovnom sudu pametniji, humaniji i za golemu glupost 20 godina hrvatske jadne politike, daleko napredniji od svih dosadašnjih vlasti i vlada, a pogotovo ministarstava zdravstva i zdravlja, kako kome bilo draže, pogotovo onoga posljednjega kojega je vodio ginekolog Darko Milinović koji se upravo trudi smjestiti na čelo zadrtoga i do boli u odnosu na problematiku marihuane nedokazanoga HDZ-a čija još uvijek aktualna šefica misli da je trava baba roga i da čim zapališ joint postaneš junkie gori od Keith Richardsa u najboljim danima.

  Marihuana je lijek, to je činjenica
  Danas je u svijetu općepoznato i općeprihvaćeno da je marihuana sjajan lijek i da ublažava simptome u cijelom nizu bolesti, ali što to znači generacijama hrvatskih političara, bili iz redova zadrtih tradicionalista ili ovih drugih, što nemaju muda. Niti znaju niti ih je briga, a trava je samo metafora koliko ono ne znaju ni o čemu niti ih je briga i za što osim da smjeste udobno svoje debele beskorisne guzice u euro sustav na štetu sviju nas. Pitanje marihuane, biljke koju majka priroda pušta da raste otkad biljke uopće rastu, a ljudska zloća ju je iza zakona stavila zbog poznatih, monopolističkih i prilično zločestih razloga tek nedavno, sjajna je metafora ljudske gluposti i zloće nadasve. Kad dovoljno puta ponoviš laž, ona neminovno postaje istinom, a ova laž predugo se ponavlja iako se iz aviona vidi koliko su razlozi zabrane te biljke glupi i štetni za cijelo društvo, a najviše pojedince koji posade malo trave, završe iza rešetaka gdje diplomiraju za vrhunskog kriminalca i onda su teret za društvo, obitelj i sebe. Tako uljuđena, demokratska država proizvodi debile, u ime Hrvatstva, Boga i tradicije, sjeme im se zatrlo.

  Općenito je svaki represivan pristup prema drogama idiotski i kontraproduktivan, a «mali» narodi koji ga provode na ovako loš način nisu svjesni da samo robuju onima na vrhu koji konstantno profitiraju od prodaje droga, koji ratuju za drogu i zbog droga i koji su, među ostalim, i sada učvrstili svoje položaje u Afganistanu zbog opijuma i heroina koji donosi novaca svake godine toliko da bi globalnu financijsku krizu taj sustava ušmrkao brzo i lako kao piz dopa. Čitava da fama oko borbe protiv droge priča je za malu djecu, a sustav posložen tako da ide na ruku onima koji s vrha piramide vode trgovinu drogom, a koji za razliku od malih riba, nikad ne stradaju. Čini se da sustav postoji samo da bi poslove čuvao od onih malih koji se usude saditi i proizvoditi na svoju ruku, da zaštiti farmaceutske kompanije od onih koji bi sadili lijek u vlastitom dvorištu umjesto da skupo plaćaju za otrov. Briga ministre zdravstva i zdravlja za bolesne, njih je briga samo za masne provizije proizvođača lijekova koji kapom i šakom pripisuju svoje otrovne recepte. Tableta za sve, samo pitaj, nedajbože skuhati čaj od biljke dostupne svima, inhalirati lijek, ublažiti užase karcinoma, multiple, gadnoga tlaka, boli ….
  Koliko je idiotski sustav i koliki smo idioti što bez razmišljanja prihvaćamo gluposti koje nam servira vlada umjesto da se zauzmemo za sebe i svoju djecu, dobro ilustrira i portugalski primjer o čemu je ovih dana pisao jako dobar hrvatski web portal Matrix World, a tekst u nastavku objavljujemo u cijelosti:

  Portugal je prije 10 godina legalizirao droge - uspješno!

  Vlada u Portugalu ne planira odustati. Iako je Nizozemska europska zemlja koja se najviše povezuje s liberalnim zakonima o drogi, već je prošlo deset godina od kada je Portugal postao prva europska nacija koja je poduzela hrabri korak legalizacije posjedovanja svih droga unutar svojih granica – od marihuane do heroina, te svega između njih.
  Ovaj kontroverzni potez je stupio na snagu u lipnju 2001. godine, kao odgovor na nagli rast oboljelih od HIV/AIDS-a. Dok su mnogi kritičari u siromašnoj i većinom konzervativnoj zemlji napadali mnoge promjene koje se tiču politike korištenja droga, bojeći se da bi to moglo dovesti do droga – turizma, istodobno pogoršavajući već šokantno visoku državnu stopu korištenja teških droga, izvještaj koji je objavljen 2009. godine od strane Cato Instituta pokazuje drugu priču. Glenn Grenwald, odvjetnik i autor koji je izvršio istraživanje, je kazao za Time: „Sudeći po svakoj ljestvici, legalizacija droge u Portugalu je bila veliki uspjeh. To je omogućilo portugalskoj vladi da obuzda i kontrolira probleme vezane uz droge daleko bolje od ijedne druge zapadne zemlje.“

  U 2001. godini, Portugal je imao najvišu stopu HIV-a među intravenskim korisnicima droge u Europskoj uniji – nevjerojatnih 2.000 novih slučajeva godišnje, u zemlji sa populacijom od samo 10 milijuna ljudi. Unatoč predvidljivoj kontroverzi koju je potez izazvao kod kuće i inozemstvu, portugalska je vlada osjetila da ne postoji nijedan drugi način pomoću kojeg bi mogla efektivno suzbiti taj rastući problem. Dok se pozivi za legalizacijom ovdje u SAD-u još odbacuju kao nešto što je od rubne zabrinutosti, Portugalci su odlučili to napraviti, te sada tiho nastavljaju s tim već deset godina. Iznenađujuće je da većina vjerodostojnih izvješća pokazuju da je legalizacija zapanjujući uspjeh .

  DEA to vidi malo drukčije. Portugal je bio katastrofa, sa stopama heroina i HIV-a izvan kontrole, kazali su. „Portugalska populacija ovisnika i problemi koji su vezani s ovisnošću o drogama nastavljaju rasti,“ DEA ističe. „U pokušaju da se smanji broj ovisnika u zatvorskom sustavu, portugalska je vlada donijela neke radikalne odluke u zadnjih nekoliko godina s eventualnom legalizacijom svih ilegalnih droga u srpnju 2001.“

  Međutim, kako je Glenn Greenwald, autor Cato studije , zaključio: „Oslobađajući svoje građane od kaznenog gonjenja i zatvaranja zbog korištenja droga, Portugal je dramatično povećao svoju sposobnost da ohrabri narko ovisnike da se odluče za liječenje. Resursi koji su prije korišteni za kazneno gonjenje i zatvaranje narko ovisnika sada su dostupni da pruže programe liječenja za ovisnike.“ Pod savršenim sustavom, liječenje bi isto tako bilo dobrovoljno, ali kao alternativa zatvoru, obavezno liječenje štedi novac. Ali za sada, „većina EU država ima stope koje su dvostruke i trostruke u odnosu na post-legalizirani Portugal,“ kaže Greenwald.

  Za one koji traže tragove kako se vlada SAD-a može uhvatiti u koštac sa svojim domaćim problemima u vezi droge, brojke su primamljive. Slijedeći legalizaciju, Portugal se eventualno našao sa najmanjim stopama korištenja marihuane u EU za dobnu skupinu iznad 15 godina: oko 10%. Usporedite to sa dobnom skupinom iznad 12 godina u SAD-u, u kojoj 40% redovito puši travu, zemlji koja ima najoštrije kazne protiv korištenja droge u razvijenom svijetu. Korištenje svakakvih vrsta droge je opalo u Portugalu: Doživotno korištenje droge među sedmašima i devetašima je opalo s 14.01% na 10.6%. Doživotno korištenje heroina među 16,17 i 18-godišnjacima je opalo s 2.5% na 1.8%. A što je sa onim strašnim stopama HIV infekcije koje su potakle to kretanje na prvom mjestu? Stope infekcije HIV-om među korisnicima droga su opale za nevjerojatnih 17%, dok je broj smrti koje su vezane za korištenje droge opao za više od pola. „Nema sumnje da je fenomen ovisnosti u opadanju u Portugalu,“ kazao je Joao Goulao, predsjednik Instituta o drogama i ovisnosti o drogama, na novinskoj sjednici održanoj uoči 10-godišnjice tog zakona.

  Ne držimo da da će portugalski primjer dovesti do ikakve promjene u američkom ratu protiv korištenja droga, koji se još dalje stalno raspršuje po cijeni od trilijun dolara godišnje. Međutim, sa medicinskim marihuana pokretom koji do sada odbija biti ugušen od strane DEA-a, senatori Jim Webb i Arlen Specter su nedavno dali prijedlog da se stvori komisija plave trake koja bi trebala pogledati reformu koja se tiče osuđivanja na zatvorske kazne i osuđivanja zbog korištenja droga. Što se tiče bilo kakvih pro-legalizacijskih predsjedničkih nada za 2012. godinu, pokret za zdravorazumnu politiku koji se tiče korištenja droga u SAD-u možda konačno dođe u središte pažnje.

  (Ante PANCIROV i Matrix World)
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 14. #59
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  Propada sezona uzgoja medicinske marihuane u RH zbog sporosti Ministarstva zdravstva

  Ministarstvo zdravlja će, ukoliko se pak odluči za naprasan stav potpune zabrane, direktno ići protiv više OPG-ova koji su protekle godine proizvodnju i održivost bazirali na industrijskoj konoplji ili će pak pogodovati nekom od proizvođača GMO-a, pošto ne postoji konoplja bez THC-a ili s reguliranim postotkom ukoliko nije genetski modificirana.

  Ministarstva zdravlja i poljoprivrede su na internom koordinacijskom sastanku prošlog tjedna raspravljali i o uzgoju konoplje, a naš izvor nam je otkrio da se pričalo o problemima konoplje ‘iznad 0.0% THC’. Na temelju te tvrdnje odlučili smo provjeriti što se zapravo događa i hoće li ovakav ‘problem’ značiti zabranu uzgoja industrijske konoplje, unatoč regulativama iz EU.

  ‘Ministarstvo mora samo prekopirati EU metodologiju koja je iznimno regulirana’

  Ključ u ovom razmatranju je nepostojanje konoplje koja sadrži 0.0% THC.

  - Ministarstvo samo treba uvesti metodologiju mjerenja prisutnu u EU i reguliranu prema EU standardima koju će vršiti stručni nadzornici – ne treba izmišljati toplu vodu u ovom iznimno dobro reguliranom području unutar Unije – rekao nam je naš izvor.

  >>> Dekriminalizacija kanabisa – Koliko je Hrvatska blizu legalizacije?

  Ministarstvo zdravlja će, ukoliko se pak odluči za naprasan stav potpune zabrane, direktno ići protiv više OPG-ova koji su protekle godine proizvodnju i održivost bazirali na industrijskoj konoplji ili će pak pogodovati nekom od proizvođača GMO-a, pošto ne postoji konoplja bez THC-a ili s reguliranim postotkom ukoliko nije genetski modificirana. Oba primjera su iznimno ekstremna, a ministarstvo nam je odgovorilo da na sastanku ‘nisu doneseni ikakvi zaključci u smislu u kojem ih navodimo’.

  Zakašnjele reakcije ministarstva zdravlja očekivane

  ‘Ministarstvo zdravlja proučava relevantne činjenice i praksu u zemljama EU te će u suglasju s Ministarstvima poljoprivrede i unutarnjih poslova donijeti zajednički stav’, odgovor je na upit o službenom stavu ministarstva. Unatoč očiglednim problemima s kompetencijom i nedostatkom studija, stručnjaci su se ipak uhvatili u koštac s problemom i vjerojatno će ga riješiti u korist naputaka iz EU, sudeći po ranijoj legislativnoj praksi.

  >>> Konoplja – Koje sve proizvode možemo dobiti od ove korisne biljke?

  Poljoprivrednici su već krenuli u uzgoj i ovakva reakcija ministarstva je, mora se navesti, ipak zakašnjela, kao i sve ostale ranije viđene u praksi. Jedini logičan korak u budućnosti bio bi, po uzoru na države gdje je pitanje regulirano, ured za konoplju. Na taj bi način Vlada RH dobila koordinaciju triju ministarstava jer je pitanje uzgoja ove biljke iznimno bitno za budućnost poljoprivrede. Ministarstvo poljoprivrede pak vrijedi pohvaliti zbog pravovremenih reakcija i dobre politike.

  Medicinska konoplja miljama daleko

  No, što onda s pitanjem medicinske konoplje? Unatoč nedavnim potvrdama studije da Kanabidiol ima sposobnost gašenja ID-1, ‘gena za rak’, ministarstvo zdravlja još po tom pitanju nema razvijen stav. Sve je jasnije da brojni oboljeli od PTSP-a konzumiraju kanabis, te bi najbolje rješenje bilo ono u kojem bi im se sve omogućilo putem recepta. Sporost, nekompetentnost i manjak praktičnih iskustava kod stručnjaka glavni su problem na koji nailazi Hrvatska.

  >>> Rick Simpson: Uljem od kanabisa izliječio sam tisuće oboljelih od raka, a vlasti ga zabranjuju

  Samim time, žalosna stvarnost je ta da će najbolje biti pričekati ulazak u EU i onda se doslovno ‘asimilirati’ s legislativom koja je tamo odlično regulirana i na snazi. Do tada će još jedna poljoprivredna sezona biti na klimavim nogama, a o zdravstvenim i inim blagodatima još ne možemo niti pričati. Hrvatska je iznova daleko u prošlosti naspram razvijenijih zemalja i posebna je šteta što smo nekada bili pravi gigant proizvodnje i prerade konoplje.


  (preuzeto sa www.dnevno.hr)
  Last edited by Alien9; 11. 04. 2013. at 23:17.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 15. #60
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,024

  Uobičajeno

  26 milijardi razloga zbog kojih je konoplja ilegalna.

  Nataša Škaričić, novinarka Slobodne Dalmacije koja je prije osam godina otkrila Pfizerovo podmićivanje hrvatskih liječnika i o tome objavila seriju tekstova popraćenih detaljnom dokumentacijom, ustvrdila je za tportal kako od ponovnog otvaranja priče ‘ne očekuje apsolutno ništa’
  Kad je 2004. godine Nataša Škaričić u Slobodnoj Dalmaciji otvorila priču o tome kako je američki farmaceutski div potkupljivao (i) hrvatske liječnike i zdravstvene institucije kako bi omogućili registraciju pojedinih lijekova i uvrštavanja na listu HZZO-a, objavljena su i imena osumnjičenih za sudjelovanje u nelegalnim radnjama. I sâm Pfizer proveo je svoju istragu u hrvatskom predstavništvu tvrtke što je rezultiralo otkazom čelnom čovjeku te korporacije u Hrvatskoj, Zdenku Bućanu.

  Liječnicima čija su imena vezana iz Pfizer nije se dogodilo ništa, unatoč tome, a to podsjeća i novinarka Škaričić, što je i tadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang pozivao Državno odvjetništvo na reakciju, okvalificiravši cijelu slučaj kao ‘moguće teško kazneno djelo’.

  Nataša Škaričić ne može se sjetiti jesu li je prije osam godina pravosudne institucije kontaktirale u vezi afere koju je otkrila, a budući da ima bogatu dokumentaciju i široke spoznaje o cijelom slučaju logično bi bilo očekivati da bi je DORH i USKOK mogli kontaktirati ovih dana. Tome u prilog ide i potvrda da su istražni organi zatražili od američkih pravosudnih tijela dostavu dokumentacije o ‘slučaju Pfizer’ i podmićivanju liječnika u Hrvatskoj.
  Ne očekujem da će me DORH ili USKOK kontaktirati zato što, a to govorim otkako su stigle najnovije informacije iz SAD o nagodbi, ne očekujem od ove priče apsolutno ništa. U trenutku kad se Pfizer nagodio u Americi, ta cijela stvar će postati još konspirativnija. Oni sigurno nisu obavezni davati podatke. Ne očekujem ni da će DORH, osam godina nakon što se ta priča otkrila, najednom tako agresivno ući u sve to’, navodi Škaričić dodajući kako bi ipak ‘voljela da je nešto demantira’.

  Na kolegijalni upit je li razočarana što se nije ništa dogodilo nakon njenog istraživanja, jer je veliki dio posla odradila i za istražitelje, odgovara: ‘Jesam, pa što? To nije prvi put, nego je to pravilo. U međuvremenu sam čak zbog toga ostala i bez posla, tako da tu nema neke sreće’.
  Ocjenjuje i kako ‘DORH i inače reagira po nekakvom političkom diktatu, međutim čak je zdravstvo i iz toga na neki način isključeno’.
  ‘Uopće nije u fokusu niti resornog ministarstva, a kamoli DORH-a da rješava sumnje u korupciju u zdravstvenom sustavu i to je veliki problem. Ljudi možda zaboravljaju, ali riječ je o sektoru koji godišnje nosi 26 milijardi kuna, odnosno petinu proračuna. Ako postoje indicije da u tom sektoru postoji korupcija, onda je strašno velik novac u pitanju’, sumnja Nataša Škaričić.

  Transparency International Hrvatska, kao organizacija koja se bavi i suzbijanjem međunarodne i nacionalne korupcije, nema izravnih spoznaja o farmaceutskom podmićivanju, no predsjednik TIH-a Nikola Kristić upozorava na činjenicu da je zdravstvo, uz pravosuđe i političke stranke, kroz istraživanja ocijenjeno kao najproblematičniji segment društva u smislu postojanja visoke razine korupcije.

  Podsjeća kako su tzv. šalterska korupcija, liste čekanja ili podmićivanje doktora svojedobno bili hrvatska svakodnevica, no i priznaje kako je toga ‘u posljednje vrijeme sve manje, čemu je pridonijelo otkrivanje i kažnjavanje počinitelja, pa su i liječnici koji su tome bili skloni oprezniji, te su i ljudi shvatili da imaju pravo na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu koju mogu tražiti kroz zdravstveno osiguranje’.

  ‘Kao i u svim segmentima društva, uvijek se nađu određene rupe u zakonima, propisima ili proceduri, pa u TIH-u ponavljamo da sve treba biti transparentno. Ako se rade istraživanja, a svi ih liječnici rade i to je u opisu njihova posla, jer se bave znanstvenim radom, i farmaceutska industrija koristi usluge liječnika, sve to mora biti transparentno i po ugovorima’, preporuča Kristić.

  Po njemu, sve i trebalo biti ‘sukladno onome što liječnici jesu – u korist, a ne protiv ljudi’. ‘Ako su ljudi svjesni da su određene stvari zdravstveno štetne ne bi ih smjeli forsirati zato što dobivaju visoke naknade za takva istraživanja. To se događa u svijetu, više nego u Hrvatskoj, ali sigurno je da ima i takvih situacija kod nas’, navodi Nikola Kristić pozivajući, na kraju, još jednom na ‘transparentnost prije svega, vrlo jasne ugovore i strogu kontrola u samom zdravstvenom sektoru’.


  (izvor: www.tportal.hr)
  Last edited by Alien9; 11. 04. 2013. at 23:22.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

Informacije o temi

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika gleda temu. (0 članova i 1 gostiju)

Pravila postanja

 • Vi ne možete postati nove thread-ove
 • Vi ne možete postati odgovore
 • Vi ne možete dodati datoteke (attachments)
 • You may not edit your posts
 •