Close

Stranica 26 od 76 PrvaPrva ... 16212223242526272829303136 ... ZadnjaZadnja
Prikaz rezultata 376 do 390 od 1136

Tema: Ufo tv

 1. #376
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Nano drveće pretvara solarnu energiju u vodu i hidrogensko gorivo!


  Prevela i uredila: Ljubica Šaran
  Matrix World
  PhysOrg
  Inženjeri Sveučilišta Kalifornije iz San Diega stvaraju šumu sačinjene od majušnih nano-drvaca kako bi na čist način skupljali solarnu energiju bez korištena fosilnih goriva koja generiraju hidrogensko (vodikovo) gorivo.
  Ovo otkriće je objavljeno u žurnalu Nanoscale, znanstvenici su otkrili da se njihove nano-žice koje nalikuju malenim drvima stvaraju od prirodnih materijala kao što su; silikon, cink dioksid i da nude jeftin način za masovnu proizvodnju hidrogenskog goriva.
  „Ovo je čist način za generiranje ekološkog goriva,“ rekla je Deli Wang, profesorica u odjelu električnog i kompjuterskog inženjerstva s Fakulteta Jacobs, Sveučilišta Kalifornije u San Diegu.
  Vertikalna struktura „drveća“ i njihovih grana su ključne u prikupljanju maksimalne količine solarne energije, otkriva Wang. To se događa jer vertikalne strukture drveća apsorbiraju puno više svjetla dok ravne površine reflektiraju svjetlost. Ista je stvar s foto receptorima unutar ljudskog oka. Ako se Zemlja pogleda iz svemira, svjetlost se lako odbija od ravnih površina , kao što su pustinje ili oceani, dok šume djeluju tamne i ne odbijaju svjetlost.
  Wangov tim je kreirao isti dizajn unutar njihovih 3D struktura, stvarajući cijele šume s granama to jest savršene solarne skupljače koji koriste proces koji se naziva foto elektro kemija u kojemu se voda odvaja na sastavne dijelove, kisik i vodik. Na taj način se jednostavno dobiva vodik za hidrogensko gorivo. Ovaj proces je u potpunosti ekološki jer ne stvara stakleničke plinove kao nus produkt.
  Do sada se hidrogensko gorivo dobivalo uz pomoć korištenja fosilnih goriva koji su naravno starali i nus produkte, to jest stakleničke plinove.

  Način rada “nano drveća.”
  „Hidrogensko gorivo se smatra ekološki čistim gorivom jer se pri njegovom korištenju ne stvara emisija ugljika, ali se na žalost hidrogensko gorivo to jest vodik dobivao na „prljav“ način,“ izjavio je Ke Sun post diplomski student elektro inženjerstva, koji je vodio ovaj projekt.
  Wangov tim je uspio ne efikasan način dobiti dovoljno hidrogenskog goriva koje bi ako se primjene zadovoljile potrebe masovne proizvodnje istog. Wang i njen tim su se udružili s Kalifornijskim Institutom za Telekomunikacije, Informatičke Tehnologije i Materijale i njihov program za inženjersku znanost u San Diegu.
  Sun je izjavio kako su ovim novim dizajnom povećali proizvodnju hidrogena za barem 400 tisuća puta po površini što je iznimno važan napredak.

  U eksperimentu su elektrode s “nano drvećem” ubačene u vodu i osvijetljene umjetnom Sunčevom svjetlošću pri čemu su mjerene reakcije. Fotografije dobivene zahvaljujući: Joshua Knoff, UC San Diego Jacobs School of Engineering.
  U budućnosti će Wang i njen tim pokušati napraviti još veće mogućnosti umjetne fotosinteze. Fotosinteza ne samo da apsorbira sunčevu svijetlost već kreira ugljikohidrate koji biljkama omogućavaju rast i život. Tim Wangove smatra da će uspjeti napraviti upravo takav sustav koji će objediniti sve te procese koje u prirodi prave stvarne biljke, s čim će moći smanjiti i količinu CO2 iz atmoisfere, a da pri tom stvaraju hidro-karbonsko gorivo.
  „Mi pokušavamo reproducirati procese koje stvaraju prave biljke, konvertirajući solarnu energiju. Nadamo se da će u budućnosti strukture „nano-drveća“ biti dio efikasnih naprava koje će funkcionirati kao prava drveća koja koriste fotosintezu.“
  Tim također izučava alternative kao što su cink oksid, koji apsorbira Sunčevu UV svijetlost, no ovaj spoj ima problema sa stabilnošću koja afektira životni vijek nano struktura baziranih na cink oksidu.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 2. #377
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Gdje se nalazi Tyche deveti planet?


  Prevela i Uredila: Ljubica Šaran


  Ars Technica
  14.02.2011. godine Britanski Daily Mail je izvijestio o mogućem otkriću planeta koji je četiri puta veći od Jupitera i koji ima orbitu u vanjskom dijelu sunčevog sustava. Odatle se priča proširila kao šumski požar cijelim internetom, čak su je preuzeli i mainstream portali kao što je: Huffintong Post i TIME online. Način na koji je Tyche predstavljen varira od: „Tyche, skriveni gigant možda postoji u našem sunčevom sustavu“ (Huffington Post) do „Astronomi ispituju postojanje planeta Tyche, misterije u sunčevu sustavu“ (Fox News). Dakle, postoji li zaista novi planet koji orbitira negdje tamo daleko?
  Originalni znanstveni uradak je bio objavljen u izdanju iz Veljače u žurnalu za Internacionalna planetarna znanstvena istraživanja pod nazivom: Icarus kojeg su napravili: John Matese i Daniel Whitmire sa Univerziteta u Luisianai u Lafayetteu. Uradak je nazvan: Čvrsti dokazi o jupiterolikoj masi sunčevog sustava unutar Oortovog oblaka.


  Matese i Whitmire su izučavali orbite 102 komete sa ekstremno dugačkim periodama koja su objavljena u XVII ediciji Kataloga kometarnih orbita, koja navodi sve ukupno 2844 kometa. 102 kometa koje su analizirali Matese i Whitmire su specifični po tome što orbitiraju jako daleko od sunca, dalje od 10 000 AU (Astronomical Unit – astronomska jedinica, iznosi: 149 597 870,7 kilometara).


  Pretpostavlja se da kometi potječu iz Oortovog oblaka, koji se po teoriji nalazi na krajnjoj granici sunčevog sustava. Izgledno je da Oortov oblak sadrži mnoga manja, primitivna, ledena tijela, ostatke formiranja sunčeva sustava. Kad god se objekt u Oortovom oblaku katapultira prema suncu, počinje padati prema unutarnjem dijelu sunčeva sustava i eventualno postane komet.


  102 kometa koje su proučavali Matese i Whitmire su specifični i po tome što se mogu pratiti do njihova polazišta u vanjskom dijelu Oortovog oblaka, koji, čini se, ima oblik sfere i centriran je prema suncu.

  Sunčev sustav i Oortov oblak.
  Analize Matesea i Whitmirea o kometama iz vanjskog Oortovog oblaka pokazuju da su postojane ideje o galaktičkoj plimi i da imaju dominantnu ulogu u ispaljivanju kometa prema suncu. Naš sunčev sustav završava sa orbitiranjem oko centra galaktike svakih 250 milijuna godina, i tako periodično prelazi galaktičku ravan (ekliptiku). Variranje gravitacijskih sila okomitih na galaktičku ravan, igra veliku ulogu u guranju kometa iz vanjskih dijelova Oortovog oblaka prema suncu. Pošto ova sila predominantno utječe u pravcu okomitom na galaktički disk to bi značilo da ima relativno mali broj kometa sa orbitama paralelnima na galaktičku ravan; kometarne orbite koje su analizirali Matese i Whitmire jasno pokazuje taj efekt.


  Pa ipak, čak i nakon što su se izračunali efekt galaktičke plime, pronašli su odstupanje kometarnih orbita. Ako je galaktička plima jedina sila koja postavlja ove komete u slučajnom rasporedu sferičnog oblika na vanjskim dijelovima Oortovog oblaka, onda se može očekivati prosječan nagib istih u odnosu na galaktičku ravan od točno 45 stupnjeva; pa ipak 102 cometrane orbite analizirane u njihovom uratku pokazuju odstupanje prema manjem orbitalnom nagibu.
  Signal unutar podataka


  Matese i Whitmire su nadalje analizirali orijentaciju apeliona (točka u kretanju svake komete kad je najdalje od sunca). Primijetili su da postoji statistički značajan signal u podatcima koji pretpostavljaju da postoji uobičajen nivo od kud potječu ove komete.
  Oni pretpostavljaju da je otklon u kometarnom orbitalnom nagibu i uobičajen nivo podrijetla uzrokovan velikim objektom otprilike veličine mase Jupitera koji orbitira u vanjskom Oortovom oblaku. Oni su također prezentirali gravitacione kalkulacije koje pokazuju da objekt može djelovati kao izvor perturbacija koje uzrokuju određene promjene u orbiti ovih kometa.

  Produljena orbita Tychea.
  Ideja da postoji veliki objekt u vanjskom Oortovom oblaku koji izbacuje komete prema suncu nije nova. U stvari Whitmire je bio vodeći autor 1984 rada pod nazivom: Nature paper koji je pretstavio postojanje velikog objekta u vanjskom Oortovom oblaku koji je odgovoran za periodične kometarne oluje koje uzrokovale masovno izumiranje na zemlji – to je postalo poznato kao hipoteza Nemezis. U novom radu Matese i Whitmire identificiraju njihovu hipotezu sa novim planetom pod nazivom Tyche. Ovo ime je prvenstveno koristio David Kirpatrick sa Kalifornijsog instituta za Tehnologiju odjel za Infracrveno Procesuiranje i Analize – za veliki objekt u vanjskom dijelu Oortovog oblaka. Tyche je dobra sestra Nemezisa u Grčkoj mitologiji.
  Ono što je nevjerojatno u novom radu je slijedeće: Mathese i Whitmire su predložili specifičan način da bi testirali njihove hipoteze. Bazirano ma masi koja je potrebna da bi izbacila objekte iz vanjskog dijela Oortovog oblaka prema suncu, oni su izračunali koliko infra crvene energije bi trebao takav objekt emitirati, i pokazali da je to moguće detektirati u podatcima koje su dobili od strane NASA-e i njihovog Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) satellita.


  WISEova misija je da mapira cijelo nebo sa infracrvenim valnim dužinama sa osjetljivošću i rezolucijom bez presedana. Njegova originalna misija je da bude fokusiran na jako udaljene kozmičke objekte sa primarnim fokusom; nalaženja što više bliskih objekata – ta dodatna funkcija je prikladno nazvana, NEOWISE.


  Efektivnost WISEa u uočavanju asteroida se uočava iz video produced by the WISE team –videa koji je producirao WISEov tim – kada se WISE priključi online, sliku dobiju u 3 minute i 3 sekunde, tada količina detektiranih asteroida dramatično poraste. WISE hardware je završio sa svojom misijom prikupljanja slika 17.02. ove godine, ali misija tima se nastavlja da analizira podatke koje je prikupio satelit u tom procesu i da završe sa arhiviranjem tih podataka.
  Imali smo priliku intervjuirati Edwarda „Ned“ Wrighta sa Univerziteta u Kaliforniji u Los Angelesu, koji je glavni istražitelj WISEove misije. On je primijetio da je jačina osvijetljenosti Tychea blizu predikcije svjetlosti koju su izračunali Matese i Whitmire, i zbog toga ima sasvim dobre šanse da se do sada otkrije. Da se nalazi u tamnijem kraju, čak je ni WISE ne bi mogao detektirati, i tako bi slučaj ostao otvoren za budućnost. Wright se nada da će trebati nekoliko godina da se završi sa mapiranjem podataka s WISEa i to na nivou senzitivnosti i preciznosti dovoljnom da se detektira nešto kao Tyche, ali također dodaje „nikad se ne zna koliko će ta priča potrajati.“ Zaključak bi bio da ćemo morati pričekati još neko vrijeme da saznamo da li je WISE išta vidio.


  Jedna od slabijih točaka u analizi Matesea i Whitmirea je relativno mali broj kometa koji su bili predmet ispitivanja u izvješću. U stvari, oni su izučavali sve komete iz vanjskog Oortovog oblaka koji su do sada poznati, ali 102 komete jednostavno nisu dostatne da bi se napravili statistički izračuni koji bi bili dovoljni. Na primjer, otklon koji su pronašli u uratku znači da su oni pronašli oko 5 kometa više sa niskim orbitalnim nagibom dok 102 komete poredane u 5 razreda sa inklinacijom između 0 i 90 stupnjeva. Studija također indicira da postoji nekoliko različitih uklapanja u uobičajenu orbitalnu ravan koju dijele ovi kometi u vanjskom Oortovom oblaku, dakle orbitalna ograničenja za ovaj novi planet i nisu baš ograničena.
  Ova nova studija je čista znanost, sa ekstremno opreznim analizama kometarnih orbita koje pokazuju interesantne naputke da se nešto zaista događa; pa ipak dokazi za novi planet nisu dovoljno jaki i autori ovog uratka nisu u mogućnosti odrediti gdje se Tyche točno nalazi.
  U završnici intervjua, Ned Wright s WISE-a je zaključio slijedeće o aktualnoj situaciji; Ne, mi nismo pronašli novi planet.“
  Reference:


  Icarus, veljača 2011.: DOI:10.1016/j.icarus.2010.11.009
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 3. #378
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Danas snimljena solarna erupcija klase X5!


  Prevela i uredila: Ljubica Šaran
  Spaceweather
  Ogromna Sunčeva pjega AR1429 je prouzrokovala jaku solarnu baklju. Ovo je jedna od najjačih ikada zabilježenih solarnih erupcija klase X5. Snimljena je 07.03.2012. u 00:28 UT. NASA-in Solar Dynamics Observatpry je u isto vrijeme snimio ekstremne UV bljeskove.

  Ova je erupcija izbacila ogromne CME (masovne koronarne solarne izboje) u svemir. Iako CME-ji nisu direktno usmjereni prema Zemlji, dovoljno su okrenuti ka nama da bi tijekom 08.-09.03.2012., mogli primijetiti značajne magnetske poremećaje u zemljinoj magnetosferi koje će se prikazati u obliku snažnih polarnih svjetala.

  Ova solarna baklja je također katapultirala visoko energizirane protone prema Zemlji, što će rezultirati radijacijsku oluju klase S3. Takve vrste solarnih oluja su obično smetnja i prijetnja satelitima te uzrokuju povremena isključivanja kompjutera na satelitima i stvaraju statiku u komunikaciji i snimkama geostacioniranih satelita.

  Početak stvaranja današnje solarne baklje klase X5.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 4. #379
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Otkriven kisik na Saturnovom mjesecu Dione

  By iramaja


  Prevela i uredila: Irena Dujmušić

  Dione, jedan od Saturnovih ledenih mjeseca , ima slabu egzosferu koja sadrži molekule kisika, otkriveno je istraživanjem podataka iz Cassini-Huygens misije.
  Međunarodna misija je to otkrila koristeći kombinirane podatke iz jedne od Cassinijevih instrumenata, pod nazivom CAPS (Cassini Plasma spektrometar), koji uključuje senzor dizajniran i izgrađen na UCL-a Mullard Space Science Laboratory. Dione se pridružuje Rhei i glavnim prstenovima u Saturnovom sustavu u posjedovanju kisikom bogatoj egzosferi, kao i Jupiterovi mjeseci Ganimed, Kalisto i Europa – cilj za ESA-in predloženu JUICE (Jupiter ICy moons Explorer) misiju za lansiranje u 2022. godini.

  Profesor Andrew Coates (UCL Mullard Space Science Laboratory), jedan od autora studije izjavio je: ” Izgleda da je proizvodnja kisika univerzalan proces gdje god je ledeni mjesec okupan u okolišu zračenja i plazme. “Energetske čestice udaraju ledenu površinu, vodik je izgubljen i molekularni kisik ostaje kao egzosfera. Sada znamo da se to događa na Saturnovim mjesecima, kao i Jupiterovim –i dobro se može primjetiti i u ekstrasolarnim planetarnim sustavima također.”
  Cassini je preletio Dione 7. travnja 2010. Tijekom tog preleta, CAPS je otkrio molekularne ione kisika u blizini površine ledenog mjeseca, a zbog bombardovanja čestica zarobljenih u Saturnovom jakom magnetskom polju. Istraživanje je objavljeno u časopisu Geophysical Research Letters.

  Tim znanstvenika na čelu s Robertom Tokar u Los Alamos National Laboratoriju u SAD-u, a koristio je mjerenja za procjenu gustoće molekularnih iona kisika i našao da su rasponu od 0,01 do 0,09 iona po kubičnom centimetru. Ovi molekularni ioni kisika su proizvedeni kada su neutralne molekule ionizirane, tako da mjerenja potvrđuju da neutralna egzosfera okružuje Dione.
  Elektronska mjerenja iz UCL-a elektronskog spektrometra (ELS), dio CAPS, odigrala su ključnu ulogu u postizanju zaključka o egzosferi, podaci iz ELS- a pokazuju buđenje plazme zbog Dione i karakterizira promjene u Saturnovoj magnetosferi tijekom preleta.

  Dr. Geraint Jones (UCL Mullard Space Science Laboratory), također autor članka, je rekao: “Dionova egzosfera je vrlo tanka – u odnosu na Zemljinu atmosferu gdje je gustoća naseljenosti oko milijun milijardi.Uzbudljiva stvar je to da je tamo kisik – i da se kisik može reciklirati preko površine “.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 5. #380
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Fotografirana nedavna geološka aktivnost na Mjesecu i ostatci Apollo misija!


  Prevela i uredila: Ljubica Šaran


  Space Ref, NASA
  Najnovije fotografije iz letjelice Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) pokazuju mnoge interesantne stvari od; geoloških aktivnosti, nepoznatih nalazišta rudača, do mjesta na kojima se nalaze ostatci Apollo misija.
  LRO je uspio snimiti mjesta na Mjesecu na kojima se kora svijala i rastezala stvarajući u nekoliko trenutaka doline na nekoliko manjih dijelova lunarne površine.
  Tim istraživača koji analiziraju fotografije izrazito visoke rezolucije koje je napravio LRO, pokazuju male uzane rovove obično puno duže nego li široke. To znači da se lunarna kora pomaknula i deformirala na tim mjestima, za sada se pronašlo desetak ovakvih anomalija lunarne površine.

  Stvaranje lunarnih rovova.
  „Mi smatramo kako se Mjesec nalazi u stanju globalnog hlađenja, još uvijek vruče unutrašnjosti,“ rekao je Thomas Watters iz Centra za Planetarne i Zemaljske studije iz Smithsoniana – Nacionalnog Svemirskog i Zrakoplovnog Muzeja u Washingtonu, i vodeći autor istraživanja o Mjesecu koji će se pojaviti novom broju Nature Geosciencea u ožujku.
  „Ovi rovovi nam govore da moćne sile u stvari rastežu i sažimaju lunarnu površinu u zavisnosti od temperature ispod površine kore, tamo gdje se Mjesec hladi kora se sažima i puca, dok na mjestima gdje se Mjesec zagrijava to jest gdje je zagrijana unutrašnjost Mjeseca blizu površine, kora se rasteže i stvaraju se ove malene doline.“
  „Mi smatramo kako Mjesec, za razliku planeta koje nalikuju Zemlji (sačinjene od stijena s vrućom i aktivnom unutrašnjošću) nije bio potpuno užaren i otopljen u svojoj ranoj fazi nastanka, već da je samo njegova unutrašnjost bila u potpunosti staljena i vruća stvarajući na takav način more užarenih stijena,“ rekao je Watters.
  Aktivnost lunarne kore je prvi put snimljena u kolovozu 2010., kada su se na površini Mjeseca stvorile kontrakcije od nekih 100 metara duljine, nakon toga znanstvenici su počeli intenzivno izučavati ovaj fenomen.
  No LRO je snimio još puno interesantnih fotografija.

  Jedna od takvih je ona koja prikazuje takozvanu „Saddle Rock“ ili „Stijenu sjedalo“ mjesto u blizini lokacije na kojoj se spustio Apollo 14 koji je posada ove letjelice ispitivala. Još je interesantnije što je LRO visokom rezolucijom uspio napraviti fotografiju na kojoj se još uvijek vide tragovi stopa astronauta koji su utabali malenu stazu za vrijeme misije.

  Lokacija slijetanja Apolla 14, zajedno sa stopama i stazom koju su napravili astronauti, vidi se jako dobro na gornjim slikama koji prikazuju područje od 200 metara. U donjoj fotografiji koja isti područje fokusirano u fotografiju od 75 metara.

  Dio kratera Vitello, u Mare Humorumu, s nepoznatim tamnim šarama, napravljenim od tvari koja gotovo nema nikakvu refleksiju. Znanstvenici smatraju kako bi to mogle biti naslage piroklastične tvari iz nekih davnih lunarnih vulkanskih eksplozija. No ovo područje će se nastaviti ispitivati kako bi se saznalo o čemu se zapravo radi.

  Cijela snimka kratera Vitello, tamna ne-reflektirajuća tvar je otkrivena unutar plavog kvadrata u centru kratera.

  Mjesto slijetanja Apolla 17 u slici od širine 150 metara, ova slika je snimljena s LRO-om u orbiti na visini od 35 kilometara iznad lunarne površine. LRO inače orbitira na visini od 50 kilometara.

  Ista lokacija snimljena različitim uvećanjem. Jako lijepo se vidi staze koju je napravilo lunarno vozilo i stope astronauta.

  Kliknite na sliku da se poveća. Iako je ova slika malo mutna, jer LRO nije mogao napraviti sliku s većim povećanjem, možete vidjeti ostatke lunarnog vozila, koje je ostalo na mjesečevoj površini nakon misije Apollo 17.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 6. #381
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Last edited by Alien9; 22. 03. 2012. at 22:11.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 7. #382
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Giganzski "dio NLO-a" pao s neba iznad Sibira


  • Neidentificirani objekt uznemirio je mještane sibirskog sela
  • Ruska policiji pod nadzorom ima čudan predmet
  • Isključena je mogućnost da je predmet dio bilo koje vrste svemirske tehnologije

  Screenshot: YouTube
  NEOBIČAN predmet u obliku slova U, koji podsjeća na kupolu, trenutno je pod istragom ruskih stručnjaka, nakon što je pod okriljem noći preuzet od mještana koji su ga pronašli, javlja britanski Telegraph.

  Mještani sela Otradnesky u Sibiru ove su nedjelje "dio NLO-a" odvukli iz guste šume u koju je sletio tako što su ga zakačili na prikolicu i dovezi u selo gdje su ga pregledali lokalni istražitelji prije no što su obavijestili moskovske glavešine.

  Policiji je naloženo da budno motri nepoznati metalni predmet, težak 200 kilograma, kojemu je još nepoznato podrijetlo, ali je utvrđeno da ne pripada niti jednoj vrsti ovozemaljskih zračnih ili svemirskih tehnologija: "Pronađen predmet nije u nikakvoj vezi sa svemirskim tehnologijama, ali konačni zaključci mogu biti doneseni tek nakon pomnog razmatranja stručnjaka", poručili su iz Roscosmosa, ruske svemirske agencije.

  Također, zaključeno je da predmet nije radioaktivan, a dio je napravljen od titanija.
  Last edited by Alien9; 22. 03. 2012. at 22:12.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 8. #383
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 9. #384
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  NAŠA galaksija skriva nekoliko bilijuna "crvenih patuljaka" te barem stotinu "Superzemlji", planeta koji su prema brojnim karakteristikama slični Zemlji te kao takvi predstavljaju idealne planete za naseljavanje, javlja BBC.

  Do ovog su otkrića došli znanstvenici Observatorija na francuskom sveučilištu Grenoble. Koristeći se preciznom tehnologijom znanstvenici su izračunali ukupnu "populaciju" planeta u Mliječnoj stazi i došli do zapanjujućih podataka.

  Mliječna staza kriva 160 milijardi Crvenih patuljaka

  Crvenih patuljaka, najmanjih aktivnih zvijezda u našoj galaksiji, ima čak 160 milijardi. 40 posto tih zvijezda u svojoj nastanjivoj zoni ima i jednu "Superzemlju", planet koji po mnogim karakteristikama odgovara našem planetu. Na svakoj Super Zemlji koja kruži u nastanjivoj zoni svoje zvijezde može postojati tekuća voda i svi ostali uvjeti za život.

  Znanstvenici su zaključili da, budući da 40 posto zvijezda ima barem po jedan takav planet, u našoj galaksiji ima barem desetak milijardi naseljivih planeta.

  U našem susjedstvu 100 "Superzemlji"

  Izračunavši koliko Crvenih patuljaka ima u neposrednoj blizini Zemlje, znanstvenici su otkrili kako se u Zemljinu "susjedstvu", u krugu od oko 30 svjetlosnih godina, nalazi čak stotinjak naseljivih planeta. Ipak, budući da su erupcije i iskre češće na zvijezdama nego na Suncu, znanstvenici se slažu kako naseljavanje planeta u njihovoj blizini nije baš najbolje ideja.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 10. #385
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno


  NASA snimila misterioznu geološku strukturu na Zemlji: Nalazi se na obali Atlantskog oceana, promjera je 48 kilometara


  Richat Struktura nalazi se na obali Atlantskog oceana u zapadnoj Africi, promjera je 48 kilometara te je kao takva vidljiva i iz svemira, piše the Huffington Post.

  Nizozemski astronaut Andre Kuipers, snimio je hipnotizirajuću scenu Richat Strukture u Mauritaniji 7. ožujka, dok je svemirska postaja bila iznad Sahare, na visini od oko 386 kilometara. Na fotografiji se vidi kako je erozija slojeva kamena stvorila oblike koje sliče na prsten.
  Isprva se smatralo da je proizvod udara meteorita, a sada znanstvenici vjeruju da je proizvod uzdignuća i erozije. Uzrok kružne forme još je uvijek misteriozan.

  Tijekom mjeseci provedenih na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS) astronauti često snime prizore namijenjene znanosti, ali i javnosti.
  Naime, tijekom svoje misije, mnogi astronauti aktivni su na društvenim mrežama kao što su Twitter ili Google+, te dijele ovakve zapanjujuće scene iz svemira sa svima.
  Svemirske agencije također koriste fotografije koje su snimili njihovi astronauti kako bi potaknuli studente da se bave proučavanjem svemira.
  Trenutačno na svemirskoj postaji živi i radi šest osoba: Kuipers, Amerikanci Dan Burbank i Don Pettit, te ruski kozmonauti Anton Shkaplerov, Anatoly Ivanishin i Oleg Kononenko.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 11. #386
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  U našoj galaksiji nalaze se desetine milijardi nastanjivih planeta

  Milijarde planeta pogodnih za ljudski život postoji unutar naše galaksije, kaže nova znanstvena studija, a stotinjak njih nalazi se u ‘našem dvorištu’.
  Znanstvenici su otkrili najmanje 100 takozvanih super-Zemlja planeta unutar 30 svjetlosnih godina, odnosno 288 bilijuna kilometara od Sunca. Rezultati su istraživanja zvijezda, takozvanih crvenih patuljaka, koje čine četiri na svakih pet zvijezda u našoj galaksiji, prenosi Telegraph.

  Autori studije procjenjuju kako svaka ta zvijezda ima i veliki kameni planet u ‘nastanjivoj zoni’, na kojem bi mogla postojati i tekuća voda. Tamo gdje ima vode, ima i života, no znanstvenici ipak ističu kako postojanje vode ne znači nužno i da se život razvio na nekom planetu.
  ‘Baš zato što su crveni patuljci toliko česti u našoj galaksiji, a ima ih oko 160 milijardi, to nas je navelo na zapanjujući zaključak kako postoji na desetke milijardi super-Zemlja, ako samo u obzir uzmemo Mliječnu stazu’, rekao je dr. Xavier Bonflis, s instituta Grenoble u Francuskoj.
  Studijom je obuhvaćen uzorak od 102 crvena patuljka, u čijim orbitama i njihovoj ‘nastanjivoj zoni’ je pronađeno 9 super-Zemalja – planeta čija masa je do 10 puta veća od Zemljine.
  Zona u kojoj su temperature na toj razini da pogoduju postojanju vode u tekućem stanju na planetima, nalazi se puno bliže zvijezdi (u ovom slučaju crvenom patuljku), nego što je Zemlja udaljena od Sunca. No, baš kao i Sunce, tako i crveni patuljci izbacuju solarne baklje, čiji je učinak na te planete kudikamo razorniji, nego što je to u slučaju solarnih baklji koje stignu do Zemlje pa je i život na takvim planetima više ugrožen.


  Izvor: http://www.znanost.com/clanak/u-naso...#ixzz1qXtAwWSZ
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 12. #387
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 13. #388
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Ne boj'te se kaosa – dolazi smak

  Razni strahovi okupirali živalj države naroda iz st.7. počev od uzmicanja kopitima pobješnjelog bika kojeg frustrirana djeva zauzdati ne htje'še, preko crne slutnje o pastirskom abdiciranju od vlasti lijenog stada pa do gomore bijele kuge. Iskočiše velike oči svekolikih što uzaludno zrak troše u neumnosti tjelesa svojih što bauljaju po bespućima preživljavanja. Tko zna, nitko ništa nezna – krhko je znanje, i više no što slutismo. Svijet prolazi dramatične promjene kako na razini prirodnog konstrukta tako i na svekolikoj razini politike. Zajednički obrazac jednog i drugog je KAOS. Kaos u okruženju – kaos u bitku čovjećjem.

  Kakve veze ima tema s razine SF-a s politikom jedne zemlje čiji narod dokazivo izumire. Ima jer zadire u temelje opstanka ne samo politike (čitaj manipulacije) već i opstanka čovječanstva. Ima jer se ponovo poklapaju znantvene prognoze sa faktima ignoriranog Mayanskog kalendara. Ima jer i trunka istine prezentirane ovim tekstom je značajnija od svih istina dostignute civilizacije, i globalno - i lokalno od Croatorum Latife.

  Naša majčica Zemlja se sada nalazi usred najvećeg transforrniraiućeg ciklusa, koji se događa samo jednom u svakih 26.000 godina, a zove se precesiia. Maianski kalendar predviđa da ie kritična točka tog prijelaza 12. prosinac 2012. godine, kada će Zemliin magnetizam doći na nulu, a tada će se naš planet početi vrtjeti u suprotnom smjeru! Već se davno pokazalo da postoji električni signal (puls) koji je emitiran iz središta galaktike Mliječni put prema našem Suncu (ali i drugim suncima), a odatle na Zemlju. Ljudsko srce hvata taj puls, prenosi ga mozgu, i on odatle odlazi do stanica tijela. Kada ta vibracija prođe kroz taj slijed nedirnuta i nenarušena, čovjek je jedno sa svemirom. Međutim, ono što tome staje na put su niskovibracijske emocije i neravnoteža koja razbija krug i tako odvaja ljude od Zemlje i šireg svemira. Dakle, stvaranjem upravljaju energetski ciklusi. Na jednoj razini su godišnja doba: proljeće, ljeto, jesen i zima. Ali postoje i daleko veći ciklusi, a njih su u brojevima i simbolima zabilježili stari narodi: Sum-erani, Egipćani, Indijci, Kinezi, Maje iz Srednje Amerike i američki Indijanci poput naroda Hopi iz Arizone. Oni su mjere ciklusa Sunčeve, Mjesečeve i drugih svemirskih energija koje transformiraju Zemljina energetska polja, a time i život na našem planetu.

  Zemlja se sada nalazi usred možda najvećeg od tih transformativnih ciklusa, koji se događa samo jednom u svakih 26.000 godina (ciklusu koji se zove pre-cesija), a majanski kalendar predviđa da je kritična točka prijelaza 12. prosinca 2012. godine. To je stvarna žarišna točka transformacije, a ne izmišljeno novo tisućljeće (2000. godina). Nalazimo se, dakle, pred tzv. «Velikom smjenom doba», a da se vremena mijenjaju pokazuje niz događaja, koje je Gregg Braden opisao u knjizi »Otkrivanje nulte točke» (Awaken-ing To Zero Point).Naime, 1991. godine otkrivena je nova frekvencija koja titra iz središta spirale naše galaktike Mliječni put, a sonda Ulysses je 1994. godine poslana da istraži promjene na našem Suncu. To je bilo potrebno zato što se od sredine 1980-ih godina zastrašujuće povećala učestalost Sunčevih baklji i rendgenskih bljeskova na istom.

  Posljednji put Zemljino magnetsko polje bilo je na nuli prije oko 11-13.000 godina kada je nastala velika kataklizma. Tada je bila sredina velikog ciklusa od 26.000 godina koji sada završava i dolazi još jedno vrijeme velikih promjena

  Sunčevo magnetsko polje je već palo na nulu i doseglo je višu razinu pretvaranja vodika u helij. Solarne baklje na Suncu se javljaju na geografskoj širini od 19,5 stupnjeva, a to je geografska širina na kojoj se na Zemlji nalaze piramide. Zajedno s tim se i Zemljina rezonantna frekvencija (srčani ritam) ubrzano povećava. Ta frekvencija, zvana bazna rezonantna frekvencija ili rezonancija Schuman-nove šupljine, otkrivena je 1899. godine i od tog vremena do sredine 1980-ih godina imala je konstantan puls od oko 7,8 Hz ili 7 ciklusa u sekundi. On se od 1986./1987. počeo ubrzavati. Do konca 1995. godine dosegnuo je 8,6 da bi danas prešao 10 i još uvijek raste. Gregg Braden u svojoj knjizi piše da bi u majanskoj godini transformacije, 2012. godine, Zemljina rezonancija mogla biti 13 ciklusa u sekundi, dok bi Zemljino magnetsko polje moglo biti na nuli ili blizu 0. On to zove Nulta točka, kad će Zemljino magnetsko polje gotovo nestati jer će se rotacija Zemlje zaustaviti.

  To međutim, ne znači da neće biti gravitacije, jer nju stvaraju druge pojave, a ne vrtnja planeta. Pretpostavlja se da se tako nešto dogodilo barem 14 puta u posljednjih 4,5 milijuna godina. Procjenjuje se da se posljednji put dogodilo prije oko 11-13.000 godina, što je vremenski okvir koji se poklapa s mnogim procjenama vremena kraja Atlantide i početka oporavka od te kataklizme nakon približno 10.500 godine prije Krista. Dakle, prije 13.000 godina bila je sredina velikog ciklusa od 26.000 godina koji sada završava i dolazi još jedno vrijeme velikih promjena. Čemu svjedočimo svaki dan. Kraj Mayanskog mjerenja vremena dogodit će se 21.12. 2012. na zimski solsticij u 11.11h. Nakon toga njihovo mjerenje vremena ne postoji.. To je kraj. Malo nevjerojatna podudarnost, ali te 2012 dogodit će se i galaktičko poravnanje koje nitko tko je ikada živio nije bio svjedokom takvog događaja. Poravnanje koje će se dogoditi sada i u takvoj konstelaciji nikada više. Naše sunce poravnat će se sa centrom galaksije. Malo je nevjerojatno da je civilizacija koja je nastanjivala đungle znala da će se u dalekoj budućnosti, u vrijeme solsticija u prosincu, Sunce poravnati sa središtem galaksije. Moguće je, međutim, da je do okretanja magnetskih polova došlo i u novije vrijeme, prije 3.500 - 3.600 godina, što sugeriraju istraživanja leda na Grenlandu. Svaki put kad je Zemlja prolazila kroz ubrzano slabljenje magnetskog polja koje vidimo danas, to je dovelo do okretanja polova u koje su magnetski sjever i jug zamijenili mjesta. Gregg Braden procjenjuje da će se Zemlja prestati vrtjeti na nekoliko dana prije nego što se počne vrtjeti u suprotnom smjeru.

  Kad se preokrene tok struje u metalnoj šipki, preokrenu se i polovi, a kad se planet počne vrtjeti u drugom smjeru, tok struje će se obrnuti, što znači da se moraju obrnuti i polovi. Kad bi se planet prestao vrtjeti, jedna strana Zemlje bi u tom razdoblju bila neprestano osunčana, a druga u tami, i to je ono što drevni narodi tvrde da se dogodilo prije više tisuća godina. Peruanci su govorili o »dugim noćima» od tri dana, a u Bibliji se spominje dan koji je trajao 20 sati -najduži dan. Pleme Hopi Indijanaca zabilježilo je da je Sunce dva puta izašlo u jednom danu. Prvo je izašlo na zapadu i zašlo na istoku, a kasnije je izašlo na istoku i zašlo na zapadu — i takav ciklus traje do danas. Druge drevne legende govore da je Sunce nekada izlazilo na zapadu a zalazilo na istoku, što je još jedan znak da se Zemlja okretala u suprotnom smjeru.Brojni vidovnjaci su još davno imali vizije kako će se «svijet mijenjati, i sjever će postati jug, a istok zapad jer je tako zapovijedano od početka vremena». I Brian Desborough, američki znanstvenik i istraživač, tvrdi kako se danas zbivaju neki veliki geofizički događaji koji su predmet medijske blokade. On potvrđuje da Zemljino magnetsko polje slabi eksponencijalnom brzinom i da će uskoro doći do nule. A što se sunčevog magnetskog polja tiče, ovaj znanstvenik kaže, da je ono već palo na nulu te da se čini da je doseglo višu razinu pretvaranja vodika u helij. On kaže da se solame baklje javljaju iznad i ispod Sunčevog ekvatora na geografskoj širini od 19,5 stupnjeva. To je točka u kojoj se razmjenjuje energija između rotirajućih sfera, i to je geografska širina na kojoj su na Zemlji smještene piramide.

  Američka geološka služba također kaže da Zemljino magnetsko polje pada do nule svakih 500.000 godina, zatim polako jača, te da su to razdoblja kataklizmickih promjena na Zemlji, potresa i erupcija vulkana, zbog privremenog zastoja u vrtnji planeta. No mnogi misle da se to događa znatno češće.
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 14. #389
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  Predočio sam vam vezu između promjena u titranju od središta galaktike Mliječni put preko promjena na Suncu do promjena na Zemlji koje su u tijeku. David Icke u svojoj knjizi «Najveća tajna» kaže kako «one idu dalje do ljudskog srca, zatim mozga i do svake stanice tijela. Što više otvorite srce, to će ovaj tok biti jači i brže ćete se uskladiti s rastućim vibracijama i transformirati u više stanje svijesti.» «Ako i je istina da ulazimo u golemo električno polje zvano FotonsM pojas, doživjet ćemo neke fantastične stvari. Drevni narodi znali su za te velike cikluse promjena, i svi drevni kalendari Egipćana, Maja, Tibetanaca, Kineza i drugih završavaju u razdoblju koje sada proživljavamo. Egipats- ki kalendar seže u prošlost nekih 39.000 I godina, a Majanski možda 18.000 godina. I Maje su tvrdili da će doći do prijelaznog razdoblja između starog i novog svijeta - dok jednu verziju svijeta bude zamjenjivala druga. To su razdoblje zvali «Bez-vremenost», i rekli su da će to razdoblje početi u srpnju 1982. godine i dovesti do preokreta 12. prosinca 2012. godine. Učinak svega toga na čovječanstvo lako je vidjeti... U svim zemljama odvija se buđenje. Nipošto se ne radi o većini. Ali broj ljudi raste iz dana u dan dok ih ova duhovna budilica budi iz njihovog sna... Ubrzavanje vibracija Zemlje, i zapravo cijele galaktike, uzrok je osjećaja da vrijeme prolazi sve brže i brže. To je iluzija, jer vrijeme zapravo ne postoji, ali mi imamo takav osjećaj što je frekvencija sve brža.

  Kao i sav fizički svijet, svemir je hologram - zrake svjetlosti koje sudarajući se stvaraju privid trodimenzionalnog oblika. Dvojica znanstvenika iz SAD-a, Terrance i Dennis McKenna, iznijeli su I mišljenje da je svemir hologram od 64 I vala ili vremenske skale, i da je to razlog što imamo 64 heksagrama Shinga, 64 ključa Stabla života i 64 kodona DNK. Njihova kompjutorska analiza sugerira da će sva 64 vala istovremeno postići najvišu vrijednost 2012. godine. To će nekoliko godina prije tog datuma činiti razdobljem zapanjujućih promjena.

  Dennis McKenna veli da se brzina promjena udvostručava u sve kraćem i kraćem vremenskom okviru, što se izražava u vidu skokova u tehnološkom razvitku u proteklom stoljeću. Predviđajući stanje u budućnosti, ovaj znanstvenik još veli da će se to nastaviti do transformacijske godine 2012., kad će u razdoblju od 384 dana biti više transformacija svijesti nego u svim prethodnim ciklusima zajedno. Nakon toga će doći šestodnevni ciklus u kojem će se događaji odigravati još brže, i u posljednjih 135 minuta dogodit će se još 18 enormnih skokova ljudske svijesti, a kulminacijom u posljednjih 0,0075 sekundi kad će ih se dogoditi još 13.

  Ova godina i slijdeća koje su pred nama, razdoblje je enormnih promjena u vremenskim obrascima i ekstremnih vremenskih prilika, zajedno s geološkim efektima dok se Zemlja bude restrukturirala i pripremala svoje tijelo na promjenu na isti način kao što će to morati učiniti i ljudi
  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

 15. #390
  Registriran
  01. 2009.
  Lokacija
  Sisak
  Postovi
  22,030

  Uobičajeno

  "Država je velika fikcija gdje svi nastoje da žive o trošku sviju drugih."

  hrvatski socijal-darvinizam (kanibalizam) je u završnom stupnju javnog otkrivanja. ili kako bi rekli vrlo brzo će postati sasvim vidljiv

Informacije o temi

Users Browsing this Thread

Trenutno 1 korisnika gleda temu. (0 članova i 1 gostiju)

Pravila postanja

 • Vi ne možete postati nove thread-ove
 • Vi ne možete postati odgovore
 • Vi ne možete dodati datoteke (attachments)
 • You may not edit your posts
 •